tiistai 6. lokakuuta 2009

Vapaaottelu - Shooto - NHB

Vapaaottelu

Vapaaottelusta on olemassa useita eri ottelumuotoja, jotka eroavat toisistaan lähinnä pistelaskussa ja erien pituudessa sekä joissain tapauksissa sallittujen tekniikoiden määrässä.

Vapaaottelu on kilpalaji, mutta sitä voi harrastaa myös kuntoilumielessä. Vaikka ottelut näyttävät hurjilta ja laji saattaa kuulostaa vaaralliselta, sitä harjoitellaan kuitenkin erittäin turvallisesti ja järkevästi, ja loukkaantumisriski harjoituksissa on minimoitu.

NHB - No Holds Barred

NHB eli "no holds barred" on yleisemmin tunnettu nimellä ultimate fighting. Kyseessä on ottelumuoto, jossa säännöt on karsittu minimiin, jolloin kaikkien pysty- ja mattotekniikoiden käyttö on mahdollista ottelutilanteessa.

Shooto

Shooto on vapaaottelumuoto, jossa on enemmän sääntöjä kuin nhb:ssä. Sääntöjen tarkoituksena on ollut saada ottelut teknisemmiksi, eli säännöissä arvostetaan, jos ottelija pyrkii lopettamaan ottelun lukolla tai kuristuksella.

Lukkopaini(submission wrestling)

Lukkopaini (submission wrestling) on painilaji, jossa yhdistyvät maahanviennit, positiopaini sekä erilaiset nivellukot ja kuristukset. Lukkopainissa hartiat eivät "kastu" kuten perinteisissä painilajeissa, joten selällään otteleminen on normaali osa lukkopainia. Laji muistuttaa teknisesti brasilialaisen jujutsun urheilumuotoa ja luo hyvän pohjan esimerkiksi vapaaottelun harrastamiseen.


Tervetuloa reippaan kamppailu-urheilun pariin!

0 Comments:

Post a Comment 

blogger templates | Make Money Online